Graven in kleigrond? Kies voor spitten. De bodem verandert voortdurend in Nederland door verschillende invloeden. Zo heeft het weer een grote invloed op de bodem, maar ook dieren zorgen voor verandering. De bodem bestaat uit meerdere lagen,…
Van plan om (machinaal) te graven in de grond of tuin? Dan kunnen daar regels aan verbonden zijn vanuit de WIBON, zoals Klic melding kadaster. Ontdek alle regels hier.
Graven bij bomen kan heel schadelijk zijn voor de boom. Werkzaamheden nabij groenvoorzieningen en bomen moeten daarom zoveel mogelijk vermeden worden. Maar als dit onvermijdelijk is, is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat.
Volgende week komt er een nieuwe versie beschikbaar met een gewijzigde ‘look & feel’ van de Klic App Cloud voor iOS-gebruikers. Deze update vindt plaats om het uiterlijk én de gebruiksvriendelijkheid van de app te verbeteren en in lijn te b…
Ook als particulier ben je verplicht om een graafmelding te doen. Je bent verplicht om een klic-melding te doen als je machinaal gaat graven. Met een graafmelding ontvang je kabel- en leidinginformatie van de plek waar je aangeeft te gaan g…
Als het gaat over het voorkomen van graafschade, dan staat er in de WIBON en de CROW 500 een deel omschreven over het onderzoek naar de precieze ligging van kabels en leidingen. Proefsleuven graven is een onderzoekstechniek naar de precieze…
De Nederlandse grond ligt vol met kabels en leidingen. Met graven in de tuin kunt u deze ondergrondse infrastructuur per ongeluk beschadigen. Gelukkig is dit met een goede voorbereiding makkelijk te voorkomen. Hoe u zich goed voorbereid lee…
Waar staat de afkorting KLIC voor of wat is de betekenis van Klic-melding? Je ontdekt hier 4 dingen die je misschien nog niet wist over wat een Kic-melding inhoudt. En als extra achtergrondinformatie een voorbeeldlegenda van KLIC.
Per jaar telt Nederland gemiddeld zo’n 50 vorstdagen. Dit aantal varieert naar het wisselende weer van Nederland. Wat moet je in zo'n situatie doen? Dus wat te doen bij vorst. In dit artikel kom je er achter.
We graven steeds meer en meer in Nederland en met de energietransitie in volle gang zullen we de komende jaren niet minder de grond roeren. Een kabel geraakt? Dit geeft niet alleen directe schade- en stagnatiekosten, maar kan ook maatschapp…
Per 11 april is de wet WION gewijzigd in WIBON. Belangrijk gevolg is dat per 1-1-2019 een nieuw gegevensmodel wordt geïntroduceerd. Hierdoor verandert de structuur en de inhoud van de levering (Zip-bestand) van de Klic-melding en netbeheerd…
"Boeren moeten bij het gebruik van een greppelvrees alert zijn op leidingen en kabels onder hun percelen. Met een KLIC-melding kan graafschade worden voorkomen."
De vernieuwde website www.klic-app.nl is nu een jaar live, maar we staan niet stil. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd op basis van de wensen van gebruikers.
Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd op de website, die het gebruikersgemak verhogen. Het is nu mogelijk om op satelliet ondergrond in te tekenen en te zoeken op een deel van het het adres.
Per 1 april 2021 is het verplicht om een Klic-melding volledig digitaal voorhanden te hebben op de graaflocatie. Een papieren versie of een pdf volstaat dus niet meer.
Het wordt weer lekkerder weer en je wil aan de slag in de tuin. Groot gelijk! Het voorjaar is het moment voor veel klussers of de tuin aan te pakken. Mogelijkheden zijn eindeloos maar toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ze…
Vrijdag 11 december 2021 heeft het NSCS (Nationaal Cyber Security Center) een bericht gestuurd rondom een kwetsbaarheid in Apache Log4j tooling. Dit is software die veel gebruikt wordt in webapplicaties en allerlei andere systemen. Echter h…
Het wordt steeds drukker in de Nederlandse grond. De afhankelijkheid van energie- en telecomnetwerken neemt toe. Bekijk in deze video hoe je graafschade voorkomt.
U wilt graven in de tuin en bent benieuwd waar kabels en leidingen liggen. Om daarachter te komen dient u een digitale klic melding te doen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees onze blog!
De Klic App Cloud heeft een nieuwe look & feel voor Android-gebruikers. Met deze update willen we het uiterlijk én de gebruikersvriendelijkheid van de app verbeteren.
Klic-meldingen zullen in vectorformaat worden geleverd, waardoor data accurater wordt weergegeven, wat meer mogelijkheden geeft. De Klic App wordt momenteel aangepast om de vector data te kunnen visualiseren.
Per 31 december 2021 stopt BlindGuide de dienstverlening voor de KLIC portal. Vanuit BlindGuide wordt aangeraden om de KLIC APP te gebruiken als het beste alternatief voor het aanvragen van Klic-meldingen.
Op 23 maart 2020 heeft het kabinet verscherpte maatregelen genomen in verband met het Coronavirus (COVID-19), o.a. een verbod op bijeenkomsten, evenementen en samenkomsten tot 1 juni 2020. Wat betekent dit voor graafwerkzaamheden?