Per 1 april 2021 is het verplicht om een Klic-melding volledig digitaal voorhanden te hebben op de graaflocatie. Een papieren versie of een pdf volstaat dus niet meer.
Op 23 maart 2020 heeft het kabinet verscherpte maatregelen genomen in verband met het Coronavirus (COVID-19), o.a. een verbod op bijeenkomsten, evenementen en samenkomsten tot 1 juni 2020. Wat betekent dit voor graafwerkzaamheden?
Klic-meldingen zullen in vectorformaat worden geleverd, waardoor data accurater wordt weergegeven, wat meer mogelijkheden geeft. De Klic App wordt momenteel aangepast om de vector data te kunnen visualiseren.
We graven steeds meer en meer in Nederland en met de energietransitie in volle gang zullen we de komende jaren niet minder de grond roeren. Een kabel geraakt? Dit geeft niet alleen directe schade- en stagnatiekosten, maar kan ook maatschapp…
Per 11 april is de wet WION gewijzigd in WIBON. Belangrijk gevolg is dat per 1-1-2019 een nieuw gegevensmodel wordt geïntroduceerd. Hierdoor verandert de structuur en de inhoud van de levering (Zip-bestand) van de Klic-melding en netbeheerd…
"Boeren moeten bij het gebruik van een greppelvrees alert zijn op leidingen en kabels onder hun percelen. Met een KLIC-melding kan graafschade worden voorkomen."
De vernieuwde website www.klic-app.nl is nu een jaar live, maar we staan niet stil. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd op basis van de wensen van gebruikers.
Het wordt steeds drukker in de Nederlandse grond. De afhankelijkheid van energie- en telecomnetwerken neemt toe. Bekijk in deze video hoe je graafschade voorkomt.
De Klic App Cloud heeft een nieuwe look & feel voor Android-gebruikers. Met deze update willen we het uiterlijk én de gebruikersvriendelijkheid van de app verbeteren.
Uit de cijfers van toezichthouder Agentschap Telecom blijkt dat het aantal graafschades ten opzichte van de graafmeldingen in 2016 gelijk is gebleven en niet is gedaald.
Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd op de website, die het gebruikersgemak verhogen. Het is nu mogelijk om op satelliet ondergrond in te tekenen en te zoeken op een deel van het het adres.