KLICAPP
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

05-02-2024

Trampoline ingraven? Let hierop bij het ingraven van een trampoline 

Het hebben van een trampoline in je achtertuin is een geweldige manier om plezier te hebben en actief bezig te zijn. Maar wist je dat je de veiligheid van je trampoline kunt verbeteren door deze in te graven? In dit artikel gaan we dieper in op het proces van een trampoline ingraven en delen we waardevolle tips voor een veilige en plezierige ervaring. 

Waarom een trampoline ingraven in de grond?

Het ingraven van een trampoline biedt verschillende voordelen. Ten eerste verbetert het de veiligheid, omdat de hoogte van de trampoline verminderd wordt en daarmee het risico op vallen. Daarnaast zorgt het ingraven van een trampoline voor een mooie uitstraling van je tuin. Bovendien bespaart het ook ruimte in je tuin en vermindert het de kans op beschadiging door wind en slecht weer.

Trampoline laten ingraven: de overwegingen

  • Bescherming tegen vallen: Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen om een trampoline te laten ingraven is het plaatsen van een beschermende wand rond de trampoline. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van een stevig hekwerk of net dat voorkomt dat mensen van de trampoline afvallen. 
  • Uitstraling en ruimtebesparing: Door de trampoline in de grond te plaatsen, creëer je een naadloze en geïntegreerde uitstraling in je tuin. Het zorgt voor een strakke en moderne look, in tegenstelling tot een vrijstaande trampoline die vaak als een groot obstakel kan ogen. Daarnaast bespaart een ingegraven trampoline ook ruimte in je tuin, waardoor je meer speelruimte hebt voor andere activiteiten.
  • Stabiliteit: Doordat de trampoline in de grond is verankerd, is er minder beweging en wiebelen tijdens het springen. Dit draagt bij aan een veiligere en prettigere spring ervaring. 

Hoe kan ik een trampoline ingraven in de grond?

Nu je de voordelen van het ingraven van een trampoline begrijpt, is het tijd om te kijken naar het daadwerkelijke proces van het ingraven. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Vereiste gereedschappen en materialen

Voor het ingraven van een trampoline heb je de volgende gereedschappen en materialen nodig:

  • Een schop of graafmachine
  • Klic-melding
  • Waterpas
  • Meetlint
  • Betonmix
  • Zand
  • De juiste locatie kiezen

Kies een geschikte locatie voor je ingegraven trampoline. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is en dat er geen obstakels zijn, zoals bomen, struiken of leidingen onder de grond. Houd ook rekening met de afstand tot andere structuren, zoals hekken of gebouwen.

Het graafproces

Bij het machinaal graven is het verplicht een Klic-melding aan te vragen. Met deze Klic-melding vind je de kabels en leidingen in de ondergrond. Zodra de Klic-melding binnen is, kun je beginnen met de graafwerkzaamheden. Graaf een gat in de grond die groot genoeg is voor de trampoline en waarbij je rekening houdt met de benodigde diepte. 

De trampoline installeren

Plaats de trampoline voorzichtig in het gegraven gat. Zorg ervoor dat de trampoline waterpas staat en stevig op zijn plaats is. Gebruik indien nodig een waterpas om ervoor te zorgen dat de trampoline volledig horizontaal staat. Dit is belangrijk voor de veiligheid en het comfort tijdens het springen.

Vervolgens moet je het gat rondom de trampoline vullen met zand. Dit helpt bij het stabiliseren van de trampoline en zorgt ervoor dat deze stevig op zijn plaats blijft. Zorg ervoor dat je het zand gelijkmatig verdeeld en compact maakt.

Als extra stap kun je ervoor kiezen om graszaad of graszoden te gebruiken om het gebied rondom de trampoline opnieuw te beplanten. Dit helpt bij het herstellen van het gazon en zorgt voor een mooiere afwerking.

Wat zijn de kosten van het ingraven van een trampoline?

De kosten van het ingraven van een trampoline kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de trampoline, de complexiteit van het graafwerk en de benodigde materialen. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij professionele trampoline-installateurs of hoveniers om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen.

Uiteindelijk biedt het ingraven van een trampoline diverse voordelen. Door de trampoline in de grond te plaatsen, creëer je een naadloze en geïntegreerde uitstraling in je tuin, terwijl je ook de veiligheid van het springen verbetert. Het proces van het ingraven van een trampoline vereist zorgvuldige planning, juiste gereedschappen en aandacht voor detail. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een Klic-melding voorafgaand aan de graafwerkzaamheden. Wil je meer graafwerkzaamheden doen in je tuin? Lees dan ons kennisartikel over het veilig graven in de tuin

>> Start hier de Klic-melding aanvraag