KLICAPP
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Klic App als Klic Viewer: Klic-melding altijd bij de hand met de Klic App

De Klic App is een gebruikersvriendelijke Klic viewer voor smartphone en tablet (Android en iOs) met een aantal handige functionaliteiten, waardoor de Klic-melding eenvoudig te bekijken is.

Nadat je namelijk een graafmelding hebt gedaan, ontvang je digitale informatie over kabels en leidingen. Voor het bekijken van deze informatie ben je verplicht gebruik te maken van een Klic-viewer. Per 1 april 2021 is het verplicht om een Klic-melding volledig digitaal voorhanden te hebben op de graaflocatie. De Klic-melding moet namelijk op elk moment geopend en bekeken kunnen worden in een viewer zoals de Klic App. Een papieren versie of een pdf volstaat dus niet meer.

Daarom gebruiken velen Klic App als meest gebruikersvriendelijke Klic viewer voor het bekijken van Klic-meldingen.

Klic Viewer om graafschade te voorkomen

Klic-viewers, zoals Klic App, spelen een sleutelrol in het voorkomen van graafschade. Klic viewers bieden personen die op de graaflocatie zijn de mogelijkheid om nauwkeurige informatie over kabels en leidingen te raadplegen voordat ze de schop in de grond steken.

Dit voorkomt onnodige kosten en vertragingen omdat je eenvoudig weet wat je kunt verwachten. Maar Klic-viewers verbeteren ook aanzienlijk de veiligheid van de grondroeder zelf. Het verkrijgen en bekijken van Klic-meldingen moet echter eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn om effectief te zijn.

De Klic App biedt een intuïtieve en krachtige oplossing voor het raadplegen van Klic-meldingen. Met offline functionaliteit en een moeiteloze toegang tot informatie over kabels en leidingen, kunnen gebruikers snel en efficiënt te werk gaan, zelfs op locaties zonder internettoegang. Geen ingewikkelde inlogprocedures meer. Bovendien biedt de Klic App handige functies zoals het aanpassen van lagen, locatiebepaling via GPS, en een digitaal meetlint voor nauwkeurige metingen. Met de mogelijkheid om bijlagen te bekijken en direct contact op te nemen met netbeheerders, is de Klic App een alles-in-één oplossing die professionals in staat stelt om hun werk veiliger en effectiever uit te voeren.

Wil je meer weten over de werking van de Klic App? Ontdek dan ons kennisartikel. 

Voordelen van Klic App als Klic Viewer

De Klic App heeft vele voordelen als Klic Viewer. Wij gaan hier graag wat dieper op in:

Offline functionaliteit: Eén van de opvallende pluspunten van de Klic App is dat deze offline kan werken. Je heeft slechts een dataverbinding nodig voor het binnenhalen van de Klic-melding, wat doorgaans enkele seconden in beslag neemt. Dit betekent dat je toegang hebt tot de kabels en leidingen gegevens, zelfs op locaties met beperkte of geen internettoegang.

Eenvoudige toegang: Het gebruik van de Klic App is uiterst toegankelijk. Je begint met het aanvragen van een Klic-melding via de website, waarna je de Klic App gratis kunt downloaden via de iOS App Store of Google Play Store. Hierdoor kun je snel en eenvoudig de benodigde gegevens binnen handbereik hebben.

Geen inlogvereisten: In tegenstelling tot andere Klic-viewers, vereist de Klic App geen inloggegevens. Zodra je een Klic-melding hebt aangevraagd of geüpload via de website klic-app.nl, ontvang je een sms en/of e-mail met een directe link naar de Klic-melding zodra deze beschikbaar is. Met een simpele klik op de link op uw smartphone of tablet wordt de Klic-melding onmiddellijk geopend in de Klic App, zonder de noodzaak om in te loggen. Dit bespaart tijd en vermindert administratieve rompslomp.

Klic Viewer met de makkelijkste functionaliteiten

Er zijn veel verschillende functionaliteiten beschikbaar in deze Klic Viewer die op een gemakkelijke manier te gebruiken zijn. Wij benoemen er graag een aantal: 

  1. Thema's aanpassen: Met de 'Thema's' knop kun je eenvoudig lagen aan- of uitzetten. Dit is mogelijk voor zowel topografische als de disciplines van netbeheerders. 
  2. Locatiebepaling: Als je de Klic-melding ter plaatse opent, geeft een icoontje aan waar je zich bevindt in de graafpolygoon. De GPS-functionaliteit van jou smartphone of tablet moet wel zijn ingeschakeld voor deze functie. Zo weet je hoe ver je aldus de Klic-melding van een kabel of leiding je verwijderd bent.

  3. Digitale meetlint: Door op de 'Meetlint' knop te drukken, activeer je een digitaal meetlint. Hiermee kun je eenvoudig afstanden meten door met je vinger het beginpunt te bepalen, naar het eindpunt te bewegen en los te laten. De gemeten afstand wordt weergegeven in de linkerbovenhoek van het scherm. Je kunt het digitale meetlint uitschakelen door opnieuw op de 'Meetlint' knop te drukken. Voor nauwkeurige metingen wordt geadviseerd om zo ver mogelijk in te zoomen.

  4. Waarschuwingen voor 'Eis Voorzorg': Als de Klic-melding een 'Eis Voorzorg' bevat, wordt dit aangegeven met een rood icoontje met een uitroepteken in het overzicht van Klics. Bij het openen van een dergelijke Klic-melding verschijnt er een waarschuwing met informatie over de betreffende netbeheerder en de discipline waarop de 'Eis Voorzorg' van toepassing is. Voordat je begint met graven, is het essentieel om contact op te nemen met deze netbeheerder(s).

  5. Bijlagen bekijken: Met de 'Bijlagen' knop kun je alle bijlagen van de Klic-melding bekijken. Hieronder vallen brieven van netbeheerders, huisaansluitingen en details van verschillende disciplines.

  6. Contactgegevens raadplegen: Met de 'Contact' knop heb je direct toegang tot alle relevante contactgegevens. Wanneer je de Klic App op jouw smartphone gebruikt, kunt je zelfs direct bellen met bijvoorbeeld de netbeheerder door op het bijbehorende telefoonnummer te drukken.

  7. Compact Klic-overzicht: Binnen de Klic App als viewer heb je een handig compact overzicht van eerder aangevraagde Klic-meldingen, waardoor je snel en efficiënt toegang heeft tot de benodigde informatie.

Indien de Klic-meldingen aangevraagd is bij het Kadaster dan kun je deze Klic-meldingen ook bekijken in de Klic App. Je kunt het ZIP-bestand eenvoudig uploaden via onze website en profiteren van meerdere voordelen. Hier vind je meer uitleg over Klic melding via Kadaster aangevraagd.

Download Klic App als Klic viewer gratis op je telefoon of tablet

Heb je al een Klic-melding aangevraagd? Voor het raadplegen van de aangevraagde Klic-meldingen moet de Klic App  geïnstalleerd zijn op uw smartphone of tablet. Je kunt deze kosteloos downloaden via:

Play store (Android)

iTunes store (iOS)

Zakelijke oplossing voor Klic-proces

Indien je als Klic-viewer gebruiker meer dan 150 Klic-meldingen per jaar bekijkt, bieden wij een verbeterde aanvraag- en weergavemethode aan. Ons zakelijke pakket brengt aanzienlijke voordelen met zich mee op het gebied van gebruiksgemak, efficiëntie en prijsvoordeel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen