KLICAPP
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Uw Klic-melding altijd bij de hand met de Klic App

De Klic App is een gebruikersvriendelijke Klic viewer voor smartphone en tablet (Android en iOs) met een aantal handige functionaliteiten, waardoor de Klic-melding eenvoudig te bekijken is. Met de Klic App heeft u altijd alle relevante documentatie bij de hand en voldoet u aan wettelijke verplichtingen, zonder papierwinkel. De Klic App werkt offline, alleen voor het binnenhalen van de Klic-melding (enkele seconden) heeft u een dataverbinding nodig. De Klic App is zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers beschikbaar. 

Voordelen van Klic App

Wij hebben voor het gemak de voordelen van een Klic-melding maken bij Klic App op een rijtje gezet.

1) Inloggen niet nodig bij Klic App!

U heeft geen inloggegevens nodig voor de Klic App. Wanneer u een Klic-melding heeft aangevraagd (of geupload) via de website KLICAPP, ontvangt u een sms en/of e-mail met een link naar de Klic-melding zodra de levering gereed is. Als u op deze link klikt vanaf uw smartphone of tablet, wordt de Klic-melding direct geopend in de Klic App zonder dat u hoeft in te loggen. De Klic-melding is nadat u de link heeft geactiveerd, voortaan beschikbaar in de Klic App. Telkens wanneer u de Klic App opent, zal deze zichtbaar zijn in de app, totdat u de melding of de app verwijdert van uw toestel. Een nieuwe Klic-melding wordt beschikbaar in de app door op de link te klikken uit de nieuwe leveringsmail/sms. U kunt de Klic-melding delen met anderen door de sms of e-mail door te sturen. De links blijven actief en zijn door de ontvanger(s) op de zelfde wijze te gebruiken.

2) Lagen aan- of uitzetten

Met de 'Thema’s' toets kunnen lagen aan- of uitgezet worden. Dit is mogelijk voor topografie en disciplines van netbeheerders. Bij selectie van één of meerdere disciplines worden alleen de geselecteerde kabels en leidingen getoond. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen de kabels van KPN weergeven op de kaart. Standaard worden alle lagen getoond.

3) Positie bepalen met GPS

Als u de Klic-melding op locatie opent, ziet u met behulp van een icoontje waar in de Klic-tekening u zich bevindt. Voorwaarde is dat de GPS functionaliteit van uw smartphone of tablet ingeschakeld is. Wees bewust dat de GPS-positie een afwijking kan hebben, afhankelijk van het soort device en de locatie. Tref daarom altijd voorzorgsmaatregelen om de exacte ligging van de kabels en leidingen te bepalen. Met de 'GPS' toets kan de locatiefunctionaliteit in de Klic App aan- of uitgezet worden.

4) Meten = weten

Met de 'Meetlint' toets wordt het digitale meetlint geactiveerd. U kunt nu met uw vinger het beginpunt van de meting bepalen. Beweeg met uw vinger naar het eindpunt en laat los. De meting is voltooid en de afstand staat linksboven in het scherm. Met de 'Meetlint' toets kunt u het digitale meetlint weer uitschakelen. Tip: Voor een nauwkeurige meting, zoom zo ver mogelijk in.

5) Eis Voorzorg

Wanneer het een Klic-melding betreft met een 'Eis Voorzorg', dan wordt dit met een rood icoontje met uitroepteken aangegeven in het overzicht van Klics. Bij het openen van een dergelijke Klic-melding komt er een waarschuwing in beeld. In deze waarschuwing staat informatie over de netbeheerder en discipline waarop de Eis Voorzorg van toepassing is. Voordat u gaat graven, moet u contact opnemen met deze netbeheerder(s).

6) Bijlagen bekijken

Met de Klic App zijn alle bijlagen van de Klic-melding te bekijken. Met de 'Bijlagen' toets ziet u de bijlagen zoals brieven van netbeheerders, huisaansluitingen en details van verschillende disciplines. 

7) Contactgegevens raadplegen

Met de 'Contact' toets zijn alle relevante contactgegevens toegankelijk. Wanneer u de Klic App op uw smartphone gebruikt, kunt u direct bellen met bijvoorbeeld de netbeheerder door op het bijbehorende telefoonnummer te drukken.

Een uitgebreide instructie van de werking van de Klic App vindt u via de menu optie 'Help' in de app. 


Download de Klic App om uw Klic-meldingen te raadplegen. U kunt deze kosteloos downloaden via: