KLICAPP
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

10-07-2023

Vernieuwde BGT in Klic-meldingen

Update de Klic App cloud! Het Kadaster komt naar verwachting maandagavond 15 oktober met een vernieuwde BGT (topografische achtergrondkaart) voor Klic-meldingen. De BGT is de digitale kaart van Nederland waarin de fysieke kenmerken van het land worden vastgelegd. Denk hierbij aan gebouwen, wegen en waterwegen. In de nieuwere versie van de BGT is de bebouwing en topografie niet meer alleen in lijnen zichtbaar, maar wordt dit ook met pastelkleuren weergegeven op de kaartlaag. Zo is bebouwing lichtgrijs en water lichtblauw. Op die manier is er meer onderscheid in de weergave, waardoor eventuele verwarring voorkomen kan worden. 
 
Wij hebben de Klic App Cloud gereed gemaakt voor deze wijziging in de Klic-meldingen. Als je deze update niet doorvoert op je smartphone of tablet, dan zal de Klic-melding mogelijk niet correct tonen. We raden altijd aan om de app automatisch te laten updaten. Is dit niet het geval bij jou of je collega's? Zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk de app handmatig update, zodat iedereen de Klic-meldingen goed kan blijven bekijken. Check daarom ook bij je collega's of iedereen de nieuwste versie van de Klic App gebruikt. Hierdoor blijft iedereen hetzelfde zien binnen de Klic App, waardoor eventuele verwarring beperkt kan worden. Dit zou dan eventueel ook graafschades of boetes moeten voorkomen. 
Wil je meer weten over de werking van de Klic App? Lees dan een uitgebreide beschrijving wat de mogelijkheden zijn binnen de Klic App. Daarnaast kun je ook via ons de Klic-Melding aanvragen. Deze Klic-Melding ontvang je dan binnen 1 werkdag in de Klic-App. Vanuit hier kun je dan op een veilige manier machinaal gaan graven. Voor verder vragen is het ook altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Dan helpen wij je graag verder en vertellen we o.a. graag meer over de vernieuwde BGT. 
Klic App Cloud