KLICAPP
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Klic-melding bij Kadaster aangevraagd? 

Heb je Klic-meldingen aangevraagd bij het Kadaster of ontvang je deze als onderaannemer via je opdrachtgever? Dan kun je deze Klic-meldingen bekijken in de Klic App. Je kunt het ZIP-bestand eenvoudig uploaden via onze website en profiteren van meerdere voordelen. 

Waarom Klic-meldingen bekijken in Klic App? 

Er zijn meerdere redenen om Klic-meldingen die je via het Kadaster hebt aangevraagd of van de opdrachtgever hebt ontvangen, juist in de Klic App te bekijken.

  1. Ten eerste bespaar je tijd met het uploaden van de ZIP bestanden en ga je voor gemak met de meest gebruikersvriendelijke Klic-viewer.
  2. Ten tweede ontvang je na upload, de Klic-meldingen per SMS/E-mail. En kun je deze link zelf of het systeem laten doorsturen naar meerdere ontvangers. 
  3. Ten derde is de Klic App offline te gebruiken zodat je de Klic-meldingen kunt bekijken zonder internetverbinding.
  4. Ten vierde hoef je niet in te loggen op de Klic App en kun je gebruikmaken van handige functionaliteiten zoals GPS, digitaal meetlint, EV-meldingen en een compact klic-overzicht.
  5. Tot slot kun je kaartlagen en maatvoering makkelijk uit- en aanzetten en netbeheerders gemakkelijk contacteren vanuit de Klic App.

Hoe werkt ZIP bestanden uploaden?

Hieronder vind je een een verkorte stappenplan van het uploaden van ZIP bestanden. Lees hier een uitgebreid stappenplan, inclusief meer informatie over onze features. 

Stap 1: registreren en inloggen bij Klic App

Heb je nog geen account bij Klic App, dan dient u zich eenmalig te registreren. Na de registratie kun je inloggen met het opgegeven e-mailadres en wachtwoord. Na het inloggen is het mogelijk het ZIP bestand te uploaden in de Klic App. 

Stap 2: Het aanschaffen van Credits

Na het inloggen is het mogelijk credits aan te schaffen.

Na het uploaden van een Klic-melding, wordt er ¼ credit in mindering gebracht op uw tegoed. 

Stap 3: Uploaden van ZIP bestand

Via ZIP-BESTAND UPLOADEN kunt u de Klic-melding die je van het Kadaster hebt ontvangen, uploaden. Hiermee kan de link uit de e-mail van het kadaster gebruikt worden. Zodra de upload succesvol is ingediend, worden de credits bijgewerkt. het nieuwe tegoed wordt weergegeven bij CREDITS.

Stap 4: Inzien Klic-melding

Er wordt een SMS en een email met de link naar de Klic-melding verstuurd, zodra de ZIP upload succesvol is verwerkt. Vervolgens kun je deze Klic-melding inzien in de Klic App. 

Download de Klic App op uw smartphone of tablet via de Play store (Android) of iTunes store (iOS).

Wat is KLIC-viewer?

Een Klic-viewer is een applicatie waarmee een grondroerder de aangeleverde gebiedsinformatie van kabels en leidingen kan inzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzien van de ligginggegevens van kabels en leidingen onder de grond om graafschades te voorkomen. De Klic App, maar ook de Kadaster Klic-viewer zijn 2 aparte voorbeelden van populaire Klic-viewers in Nederland. 

Klic App handelt niet voor of namens het Kadaster

Klic App is een onderdeel van GOconnectIT en is de expert op het gebied van software oplossingen voor kabels en leidingen onder de de grond. Hier is de Klic App uit voort gekomen. In deze Klic App kan men de aangevraagde Klic-Meldingen inzien. De data loopt via het Kadaster. Deze Klic App is dus een andere omgeving dan de Kadaster Klic-viewer. De Kadaster Klic-viewer is de omgeving van het Kadaster en hier kan men de Klic-melding inzien die bijvoorbeeld aangevraagd is bij het Kadaster.

Benieuwd naar de werkwijze van de Klic App? Klik dan hier!