KLICAPP
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Snel en eenvoudig uw Klic-melding aanvragen

U moet een Klic-melding doen wanneer u machinaal gaat graven. Dit is wettelijk verplicht (WIBON, voorheen WION) en geldt voor bedrijven en particulieren. Op de KLICAPP website kunt u direct starten met de aanvraag van een Klic-melding vanaf smartphone, tablet of desktop. Registratie is niet noodzakelijk. Bent u een zakelijke gebruiker, of gaat u vaker Klic-meldingen doen, dan biedt een account bepaalde voordelen. Nadat u bent ingelogd, kunt u bijvoorbeeld credits aanschaffen, de bestelgeschiedenis inzien en de Klic-melding direct met meerdere ontvangers delen.

Alle relevante documentatie bij de hand met de Klic-App

De Klic-melding wordt standaard geleverd in combinatie met de Klic App. Met de Klic App heeft u altijd alle relevante documentatie bij de hand en voldoet u aan wettelijke verplichtingen, zonder papierwinkel. Wilt u de Klic-melding opslaan of uitprinten? Dit is mogelijk met één druk op de knop. Doet u meer dan 150 Klic-meldingen per jaar, dan biedt de Klic Altijd en Overal Service een totaaloplossing voor een efficiënt Klic proces. 

Wanneer u elders of niet zelf uw Klic-meldingen aanvraagt (u ontvangt ze van een opdrachtgever, bijvoorbeeld) dan kunt u deze raadplegen met de Klic App door de Klic-melding te uploaden via de KLICAPP website. Lees hier hoe het werkt.

Wat kost een Klic-melding?

De kosten bij KLICAPP zijn € 32,- (€ 38,72 incl. btw) voor de aanvraag van een Klic-melding, inclusief gebruik van de Klic App. U kunt betalen via iDeal of creditcard. Een Klic-melding aanvragen kan zonder registratie.

Bent u of is de organisatie waar u voor werkt lid van Bouwend Nederland? Dan komt u in aanmerking voor ledenvoordeel. Stuur een e-mail naar info@klic-app.nl onder vermelding van uw bedrijfsgegevens en Bouwend Nederland Lidnummer om de kortingscode te activeren.

Binnen 1 werkdag uw Klic-melding geleverd

In 95% van de aanvragen wordt de Klic-melding binnen 1 werkdag geleverd. De exacte levertijd hangt af van de aanlevering door netbeheerders die in het door u geselecteerde gebied kabels en/of leidingen hebben liggen. 

Hoe lang is een Klic-melding geldig?

Na het doen van een Klic-melding blijft deze 20 werkdagen geldig. U moet binnen deze 20 werkdagen starten met de graafwerkzaamheden. De kabel- en leidinginformatie die u ontvangen heeft, kunt u gebruiken zolang de grond open is of zolang er kan worden aangetoond dat er niets veranderd is in de ondergrond. Wanneer u niet binnen 20 werkdagen na het doen van een melding bent gestart met de graafwerkzaamheden, maar toch wilt graven, vraag dan een nieuwe Klic-melding aan. 

In 4 stappen uw Klic-melding aanvragen

Stap 1: Kies gebied

Selecteer het gebied waar u gaat graven en de Klic-melding voor wilt aanvragen. Wanneer u straat en plaats en/of postcode en huisnummer of RD coördinaten invoert, wordt er een gebied geselecteerd van 65m x 65m met het opgegeven adres/coördinaat als middelpunt. U kunt dit gebied aanpassen door de punten van het vlak te verslepen tot een maximum van 12 punten en een afmeting van 500m x 500m. Controleer altijd op de kaart of het gebied juist is. U kunt in- en uitzoomen met behulp van de +/- toets rechts onderin de kaart. Zodra u het juiste gebied heeft geselecteerd, gaat u met de 'volgende' toets door naar stap 2. Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor correcte gebiedsselectie.

Stap 2: Bepaal werkzaamheden

Selecteer de datum waarop u start en eindigt met de graafwerkzaamheden. Na het doen van een Klic-melding is deze 20 werkdagen geldig. Vink minimaal 1 tot maximaal 6 type werkzaamheden aan en geef een referentie op (voor uw eigen administratie). Indien u een adres heeft ingevoerd bij de gebiedsselectie, dan is dit adres automatisch ingevoerd bij de huisaansluitingen. Met de + toets kunt u adressen toevoegen waar u ook de huisaansluiting informatie van wilt ontvangen. Wilt u helemaal geen huisaansluitingen ontvangen? Selecteer dan 'Nee'. Let op; netbeheerders zijn niet verplicht om huisaansluitingen te leveren en u kunt geen schetsen voor nevenadressen opvragen, lees hier meer. Zodra u de informatie met betrekking tot de werkzaamheden compleet en juist heeft ingevuld, gaat u met de 'volgende' toets door naar stap 3.

Stap 3: Uw gegevens, extra ontvangers toevoegen

Vul uw NAW-gegevens en eventueel bedrijfsnaam in. Heeft u een account en bent u ingelogd? Dan worden automatisch uw gegevens ingevuld. Omdat wij uw e-mailadres gebruiken voor de levering van de Klic-melding, moet u dit tweemaal invoeren. Zo wordt voorkomen dat u een foutief e-mailadres opgeeft. Standaard informeren wij u ook per sms wanneer de Klic-melding beschikbaar is. U kunt deze optie uitvinken wanneer u alleen een e-mail wilt ontvangen. Wanneer u een account heeft en bent ingelogd, kunt u 'Extra ontvangers' toevoegen die u (eenmalig) heeft aangemaakt bij 'Mijn contacten'. Ook deze ontvangers krijgen dan de Klic-melding geleverd via e-mail en SMS. De Algemene Voorwaarden accepteert u door de checkbox aan te vinken. Wilt u de voorwaarden doorlezen? Klik dan op de link. Indien u bent ingelogd en credits heeft, kunt u deze gebruiken om de aanvraag af te rekenen. Geen credits tegoed? Dan gaat u automatisch door naar de betaalprovider. Zodra u de gegevens compleet en juist heeft ingevuld, gaat u met de 'volgende' toets door naar stap 4.  

Stap 4: Betalen

De kosten van een aanvraag bij KLICAPP zijn € 32,- (exlusief BTW) voor de aanvraag van een Klic-melding, inclusief gebruik van de Klic App. Indien u niet bent ingelogd en/of credits tegoed heeft, wordt u doorgeleid naar de betaalprovider waar u veilig kunt betalen via iDeal of creditcard. Na selectie van de gewenste betaalmethode en een succesvolle transactie, krijgt u een melding te zien dat uw aanvraag is gelukt. U ontvangt per e-mail een factuur van uw bestelling. Heeft u een account en was u ingelogd tijdens de aanvraag, dan zijn de orderdetails en factuur ook terug te vinden via uw profielpagina.

Levering

In 95% van de aanvragen wordt de Klic-melding binnen 1 werkdag geleverd. De exacte levertijd hangt af van de aanlevering door netbeheerders die in het door u geselecteerde gebied kabels en/of leidingen hebben liggen. Zodra de levering gereed is, ontvangt u een sms en/of e-mail met een link naar de Klic-melding. Deze kunt u met smartphone of tablet direct openen met de Klic App. Let op: Voor het raadplegen van Klic-meldingen moet de Klic App geïnstalleerd zijn. Deze kunt u downloaden via de Play store (Android)of iTunes store (iOS).

Wilt u geen gebruik maken van de Klic App, dan kunt u de bestanden als PDF raadplegen en/of met één druk op de knop opslaan en uitprinten. Hier is een aparte link voor opgenomen in de leveringsmail. 

Klic App

U heeft geen inloggegevens nodig voor de Klic App. Wanneer u een Klic-melding heeft aangevraagd via de KLICAPP website, ontvangt u (en indien ingevoerd, de extra ontvangers) een sms en/of e-mail met een link naar de Klic-melding zodra de levering gereed is. Als u op deze link klikt vanaf uw smartphone of tablet, wordt de Klic-melding direct geopend in de Klic App zonder dat u hoeft in te loggen. De Klic-melding is nadat u op de link heeft geklikt voortaan beschikbaar in de Klic App. Telkens wanneer u de Klic App opent, zal deze zichtbaar zijn in de app, totdat u deze of de app verwijdert. Een nieuwe Klic-melding wordt beschikbaar in de app door op de link te klikken uit de nieuwe leveringsmail/sms. U kunt de Klic-melding delen met anderen door bij de aanvraag extra ontvangers toe te voegen, of de sms of e-mail door te sturen. De links blijven actief en zijn door de ontvanger(s) op de zelfde wijze te gebruiken.

Meer informatie

Meer informatie over (het doen van) Klic-meldingen, wet- en regelgeving, zorgvuldig graven, de website KLICAPP en de Klic App vindt u op de FAQ (Vraag/Antwoord) pagina. Ook kunt u de handleiding downloaden voor een gedetailleerde omschrijving van het proces. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.