KLICAPP
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

ZIP Uploads

De Klic App is een gebruikersvriendelijke Klic viewer voor smartphone en tablet met een aantal handige functionaliteiten. U bent wettelijk verplicht om tijdens de graafwerkzaamheden de Klic-melding op locatie beschikbaar te hebben. Met de Klic App voldoet u aan deze wettelijke verplichting, zonder dat u stapels papier hoeft uit te printen. Wel zo gemakkelijk! Bent u onderaannemer en ontvangt u Klics via uw opdrachtgever, of vraagt u Klic-meldingen aan bij het Kadaster? Dan kunt u deze Klic-meldingen met de Klic App raadplegen door het ZIP-bestand te uploaden via deze website. 

Stappenplan ZIP Upload Klic App

Voor het gemak hebben wij een uitgebreide stappenplan gemaakt om eenvoudig een ZIP-bestand te uploaden via Klic App. 

Stap 1: Account aanmaken & inloggen

Heeft u nog geen account bij KLICAPP, dan dient u zich eenmalig te registreren. Wanneer u een account heeft aangemaakt, ontvangt u een e-mail met een activatielink. Door op deze link te klikken, wordt uw account actief. U kunt nu inloggen met e-mailadres en wachtwoord. Wanneer u bent ingelogd, zijn er een aantal menu opties beschikbaar:

  • KLICS Bekijk uw bestelgeschiedenis en raadpleeg Klic details.
  • MIJN PROFIEL Pas uw klantgegevens aan, wijzig wachtwoord.
  • CREDITS Bekijk uw credit tegoed, schaf credits aan voor aanvragen of ZIP Uploads.
  • MIJN CONTACTEN Voeg extra ontvangers toe zodat zij direct de Klic-melding met de Klic App kunnen bekijken.
  • ZIP-BESTAND UPLOADEN Upload een Klic-melding om met Klic App te raadplegen.

Stap 2: Credits aanschaffen

Als u bent ingelogd, kunt u credits aanschaffen. Betaling van credits gaat via iDeal of creditcard. Na de aanschaf van credits ontvangt u een factuur per e-mail. 

Wanneer u een Klic-melding upload, wordt er ¼ credit in mindering gebracht op uw tegoed. 

Stap 3: Uploaden & betalen

Via de menuoptie ZIP-BESTAND UPLOADEN kunt u de Klic-melding die u van het Kadaster heeft ontvangen, uploaden. Gebruik altijd de eerste link uit de e-mail van het Kadaster, voor zowel het kopiëren van de URL als het downloaden van de ZIP file. Kopieer en plak de eerste URL uit de e-mail van het Kadaster, of download de ZIP en selecteer dit ZIP bestand. Let op; u kunt alleen de originele ZIP uploaden. Bewerkte bestanden worden afgekeurd. Eventueel kunt u 'Extra ontvangers' toevoegen die u (eenmalig) heeft aangemaakt bij 'Mijn contacten'. Ook deze ontvangers krijgen dan de Klic-melding geleverd via e-mail en SMS. 

Wanneer de upload succesvol is ingediend, wordt uw credit tegoed bijgewerkt. Uw nieuwe tegoed wordt weergegeven bij CREDITS. Is een upload niet gelukt, dan ontvangt u een e-mail met de reden. Er worden dan geen credits in mindering gebracht. 

Stap 4: Klic-melding raadplegen

Zodra upload succesvol is verwerkt, ontvangt u een sms (wanneer u deze optie heeft aangevinkt tijdens het uploaden) en e-mail met een link naar de Klic-melding. Als u op deze link klikt vanaf smartphone of tablet, wordt de Klic-melding direct geopend met de Klic App, zonder dat u hoeft in te loggen.

Download de Klic App op uw smartphone of tablet via de Play store (Android) of iTunes store (iOS).

De Klic-melding is nadat u op de link heeft geklikt, voortaan beschikbaar in de Klic App. Telkens wanneer u de Klic App opent, zal deze zichtbaar zijn in de app totdat u deze verwijdert of de app van uw toestel afhaalt.

Overig

  • U kunt 'Extra ontvangers' toevoegen die u (eenmalig) heeft aangemaakt bij 'Mijn contacten'. Ook deze ontvangers krijgen dan de Klic-melding geleverd via e-mail en SMS
  • U kunt de e-mail en SMS met daarin de link naar de Klic-melding doorsturen. De links blijven actief en zijn ook door de nieuwe ontvanger te gebruiken
  • Via de menuoptie KLICS kunt u de Klic details bekijken