KLICAPP
KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

ZIP Uploads

De Klic App is een gebruikersvriendelijke Klic viewer voor smartphone en tablet met een aantal handige functionaliteiten. U bent wettelijk verplicht om tijdens de graafwerkzaamheden de Klic-melding op locatie beschikbaar te hebben. Met de Klic App voldoet u aan deze wettelijke verplichting, zonder dat u stapels papier hoeft uit te printen. Wanneer u niet via deze website maar bij het Kadaster de Klic-melding heeft aangevraagd, ontvangt u van het Kadaster een e-mail met ZIP files en een URL link. Om deze Klic-melding met de Klic App te kunnen raadplegen, upload u de files of link via de menuoptie Zip-bestand uploaden.

Stap 1: Account aanmaken & inloggen

Heeft u nog geen account bij KLICAPP, dan dient u zich eenmalig te registreren. Wanneer u een account heeft aangemaakt, ontvangt u een e-mail met een activatielink. Door op deze link te klikken, wordt uw account actief. U kunt nu inloggen met e-mailadres en wachtwoord. Wanneer u bent ingelogd, zijn er een aantal menu opties beschikbaar:

  • KLICS Bekijk uw bestelgeschiedenis en raadpleeg Klic details
  • MIJN PROFIEL Pas uw klantgegevens aan, wijzig wachtwoord
  • CREDITS Bekijk uw credit tegoed, schaf credits aan voor aanvragen of ZIP Uploads 
  • MIJN CONTACTEN Voeg extra ontvangers toe zodat zij direct de Klic-melding met de Klic App kunnen bekijken
  • ZIP-BESTAND UPLOADEN Upload een Klic-melding om met Klic App te raadplegen

Stap 2: Credits aanschaffen

Als u bent ingelogd, kunt u credits aanschaffen. Betaling van credits gaat via iDeal of creditcard. Na de aanschaf van credits ontvangt u een factuur per e-mail. 

Wanneer u een Klic-melding upload, wordt er ¼ credit in mindering gebracht op uw tegoed. Wanneer u geen credits heeft, of liever betaalt per upload, dan kunt u via iDeal of creditcard veilig afrekenen.

Stap 3: Uploaden & betalen

Via de menuoptie ZIP-BESTAND UPLOADEN kunt u de Klic-melding die u van het Kadaster heeft ontvangen, uploaden. Gebruik altijd de eerste link uit de e-mail van het Kadaster, voor zowel het kopiëren van de URL als het downloaden van de ZIP file. Kopieer en plak de eerste URL uit de e-mail van het Kadaster, of download de ZIP files en selecteer dit ZIP bestand. Eventueel kunt u 'Extra ontvangers' toevoegen die u (eenmalig) heeft aangemaakt bij 'Mijn contacten'. Ook deze ontvangers krijgen dan de Klic-melding geleverd via e-mail en SMS. Geef aan of u met credits of een andere betaalmethode wilt afrekenen en druk op 'Uploaden en betalen'. Wanneer u niet met credits afrekent, wordt u doorgeleid naar de betaalprovider, waar u veilig kunt betalen. Zodra de upload is gelukt, ontvangt u een e-mail ter bevestiging. De factuur is als bijlage toegevoegd wanneer u heeft betaald via iDeal of creditcard. Wanneer u met credits heeft betaald, is uw tegoed bijgewerkt. Uw nieuwe tegoed wordt weergegeven bij CREDITS.

Stap 4: Klic-melding raadplegen

Zodra upload is verwerkt, ontvangt u een sms (wanneer u deze optie heeft aangevinkt tijdens het uploaden) en e-mail met een link naar de Klic-melding. Als u op deze link klikt vanaf smartphone of tablet, wordt de Klic-melding direct geopend in de Klic App, zonder dat u hoeft in te loggen.

Let op: Voor het raadplegen van Klic-meldingen van KLICAPP heeft u de Klic App Cloud versie van de app nodig. Deze kunt u downloaden via de Play store (Android), iTunes store (iOs) of de Windows store (Windows).

De Klic-melding is nadat u op de link heeft geklikt, voortaan beschikbaar in de Klic App. Telkens wanneer u de Klic App opent, zal deze zichtbaar zijn in de app totdat u deze verwijdert of de app de-installeert. Wilt u geen gebruik maken van de Klic App, dan kunt u de bestanden als PDF raadplegen of uitprinten. Hier is een aparte link voor opgenomen in de e-mail.

Overig

  • U kunt 'Extra ontvangers' toevoegen die u (eenmalig) heeft aangemaakt bij 'Mijn contacten'. Ook deze ontvangers krijgen dan de Klic-melding geleverd via e-mail en SMS. 
  • U kunt de e-mail en SMS met daarin de links naar de Klic-melding doorsturen. De links blijven actief en zijn ook door de nieuwe ontvanger te gebruiken
  • Via de menuoptie KLICS kunt u de Klic details bekijken